Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fényszennyezés képes leírás - Világítás, világítástechnika.tlap.hu
részletek »

Fényszennyezés - Világítás, világítástechnika.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagitasok.tlap.hu » Fényszennyezés
Keresés
Találatok száma - 4 db
Fényszennyezés

Fényszennyezés

Az a mesterséges fény, ami nem kizárólag a megvilágítandó felületre, irányba és nem a megfelelő időszakban jut, ezzel káprázást, birtokháborítást, az égbolt mesterséges fénylését, vagy bármi más nem kívánatos környezeti hatást okoz. Fényszennyezést okoz az előírt, szükséges szintnél lényegesen nagyobb megvilágítás is. Céljaink: Energia takarékosság, környezetvédelem természetes éjszakai tájkép megóvása Szakszerű, a tényleges szükségletnek megfelelő világítási megoldások támogatása, törvényi szabályozás.

Magyar Csillagászati Egyesület

Magyar Csillagászati Egyesület

Fényszennyezésről tartottak konferenciát világítástechnikusok, csillagászok, környezetvédők és orvosok a Magyar Tudományos Akadémián. November 9-én harmadik alkalommal tartottak konferenciát a fényszennyezésről, Debrecen és Pécs után most Budapesten az MTA Székházában. A rendezvény védnökei Szabó Imre Környezetvédelmi és Vízügyi miniszter és Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke voltak. A konferenciát Kling István a KvVM államtitkára nyitotta meg és köszöntőt mondott Kroó Norbert az MTA alelnöke. A Csillagászat Nemzetközi Évében fontos szerepet kapott a találkozón a zavaró fények hatása a csillagászati megfigyelésekre.

Mi micsoda

Mi micsoda

Tessloff-Babilon Kiadó Üdvözöljük honlapunkon. Munkatársaink örömmel állnak az Ön rendelkezésére, ha honlapunkkal, kiadónkkal vagy a könyveinkkel kapcsolatban kérdései vannak. 1990-ben alakult a Tessloff Babilon Kiadó. Célunk, hogy tartalmas és szép kivitelű ismeretterjesztő könyvekkel gazdagítsuk a családi könyvtárakat. Három fő csoportba soroljuk termékeinket: Játék, tanulás, tudás.

Wikipédia

Wikipédia

A Wikipédia egy enciklopédia, pontosabban célja egy elfogadható enciklopédiává válni; tehát hogy megbízható és bőséges ismeretanyagot nyújtson az olvasóinak, azok hasznára, szórakoztatására és megelégedésére. Ezen enciklopédia különlegessége, hogy az önkéntesek folyamatosan, nap mint nap szerkesztik, bővítik, javítják, tehát a Wikipédia minden percben bővül és javul. Az önkéntes munkának te is egyszerűen részese lehetsz, ha szerkeszteni akarod a lapokat. Ajánlott, de nem kötelező, hogy jelentkezz be, regisztrálj magadnak egy nevet. Talán még annyit célszerű megjegyezni, hogy minden be nem jelentkezett és bejelentkezett szerkesztőre vonatkoznak bizonyos közösségi irányelvek, melyeket be kell tartanod.

Tuti menü